3.97 е средният успех от матурите в Хасковско, 15 са пълните шестици

Хасково

Средният успех от двата държавни зрелостни изпита в Хасковска област е 3.97, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева.

Средният успех от матурата по български език и литература е 3.84, а на втората матура без изпита за степен на професионална квалификация е 4.15. За сравнение през миналата година успехът по български е бил 4.00, а на втората матура – 4.17. Средният успех за страната по български е 4.06, а на втората матура – 4.67. Отличните оценки по български в Хасковска област са 101, а слабите – 252. Отличниците на втората матура са 157, а слабите – 120.

Матури

Сега най-нисък е средният успех по география – 3.47. Най-висок е по химия – 5.23, испански език – 5.03, математика – 4.92, немски език – 4.83. Сега средният успех по английски език е 4.61 при 5.33 през миналата година.

Общо отличните оценки от двете матури са 258, а слабите са 359. 57 абитуриенти имат отлични оценки и на двете матури.

15 зрелостници имат пълни шестици, като само една е по български език – както Haskovo.info писа, тя е на Добромир Зафиров от димитровградската ПЕГ „Д-р Иван Богоров“. 4 са пълните шестици с максимални 100 точки. Три от тях са по математика – Здравка Иванова от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, Нури Хасан от ПМГ „Боян Петканчин“ – Хасково и Филип Георгиев от Езикова гимназия „Асен Златаров“ – Хасково. По биология максимумът от точки е постигнала Айлин Вели от хасковското СУ „Васил Левски“.

По история има една пълна шестица на Антон Атанасов от хасковската ПМГ. 3 пълни шестици по биология има в свиленградското СУ „Петър Берон“ – Мария Тодорова, Силвия Божинова и Спасимира Иванова. Даяна Коджаманова от тополовградското СУ „Петър Берон“ има пълна шестица по математика. Пълни шестици по математика имат още Надежда Цветкова и Таня Христова от димитровградската ПМГ, Боян Иванов, Дамян Дончев и Христо Белев от хасковската ПМГ.

От училищата първа по успех е хасковската Езикова гимназия със среден успех от матурите 4.95. Следват хасковската ПМГ, димитровградската ПМГ, СУ „Петър Берон“ в Свиленград и СУ „Неофит Рилски“ в Харманли.

7 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.
loading...