Спорт

Силно дебютно представяне за малките галактически танцьори в Сърбия

Силно дебютно представяне направиха малките танцьори на димитровградския балет „Галаксико“ на международния танцов фестивал „Ягодина Опън“ в Сърбия.

Хореографът и художествен ръководител Тихомир Митев, представи на международната сцена и пред международното жури своите най-малки и тепърва започващи състезателния си опит деца. Те се завърнаха с 3 купи и още много други престижни награди след достойното си представяне в сола, дуети и малки групи в съответните танцови стилове и възрастови категории. С общо 3 купи, две от които за 1-во място и една купа за 2-ро място в малките групи грабнаха малките таланти от Димитровград. От представянето си в сола и дуети, танцьорите спечелиха общо 7 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала.

Балет

Не липсваха и представители от големите танцьори на Галаксико с опит и редица постижения, които също се представиха достойно и защитиха за пореден път името „Галаксико“. Те се завръщат с общо 6 златни и 3 сребърни медала.

За приноса и развитието в сферата на танцовото изкуство, Тихомир Митев получи грамота.

Най-малкият участник от „Галаксико“ Мартин Димитров беше удостоен от журито със специална награда – „King of the dance“, най-малък и талантлив развиващ се танцьор, похвалиха се от балета.

Haskovo.info припомня, че на международния фестивал силно се представиха и танцьорите от хасковския балет „Тангра“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button