КОРЗ с акция: налепиха предписания за вдигане на 15 стари коли в Хасково

Хасково

Акция срещу старите коли в Хасково са извършили днес от общинската служба Контрол на обществения ред и законност, съобщиха за Haskovo.info от кметството.

АкцияТова са излезли от употреба автомобили, които с месеци и години стоят паркирани по улици и тротоари. В акцията се е действало основно по сигнали на граждани, че тези коли затрудняват движението. Подобни автомобили имаше по улица „Георги Кирков“ и района на 4-ти стопански двор.

На старите автомобили са залепени предписания и техните собственици трябва да ги отстранят от улиците в рамките на 3 месеца. Ако това не стане общината има сключен договор с фирма, която ще ги вдигне. След това собственикът има 2 седмици срок да си получи колата отново. Ако той бъде пропуснат колата ще бъде разкомплектована.

От началото на година в Хасково подобни предписания са издадени на 32 автомобила.

5 коментара

  • Елате и на улица Странджа планина / частта от Г.Кирков до Тимок/ има три коли , които не са мръднали от три години , пречат на движението на колите, пешеходците и е крайно време да се преместят, докато не е станало произшествие, но може би тогава е късно

  • А колите на фирмите защо паркират кой където намери, не трябва ли да си имат гаражи по закон?

  • Е, не само служба КОРЗ се занимава с това! До колкото знам и е вярно – – Има комисия която е и от Общинска Полиция.

  • Елате на ул “Булаир “19-25 зад блока има едно изоставено ауди ! Казахме на собственика да го махне ,че парко местата са малко … но резултат никакъв . Явно вие ще се справите

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.