Регион

Откриха близо 9 кг. марихуана в шофьорската кабина на камион

Митничарите са открили близо 9 кг. марихуана при проверка на камион на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 15 юни около 5:30 часа на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, който пътува от Сърбия през България за Турция. Шофьорът – турски гражданин, представил пред митничарите редовни документи за превозваната стока и заявил, че няма лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране.

По метода „анализ на риска“ камионът е отклонен за щателна митническа проверка, при която в един от шкафовете в шофьорската кабина е открит черен сак пълен със 17 полиетиленови плика. При разрязването на един от пликовете е установено, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на канабис. Общото тегло на наркотичното вещество е 8.860 кг.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Шофьорът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянното му оставане в ареста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button