Регион

С 8 млн. лв. в Димитровград подобряват качеството на въздуха и правят кладенец за питейна вода

Днес кметът на община Димитровград Иво Димов ще подпише в Министерство на околната среда и водите договор по проект на стойност над 7.5 млн. лв., съобщават от кметството.

Той е за подобряване качеството на атмосферния въздух в общината чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление. Проектът ще се реализира на два етапа като в първия е предвидена информационна кампания за подготовката на втория, инвестиционен етап. Тогава ще се подменят печките на твърдо гориво основно с климатици, устройства на пелети, газ, друга дървесна биомаса.

По-късно Димов ще подпише и договор за изграждане на кладенец в село Крепост. Стойността на новото съоръжение е 600 000 лв., които ще бъдат целево финансирани от МРРБ. Целта е да се осигури допълнително захранване от втори водоизточник с питейна вода на промишлената зона за осигуряване на питейно-битови и противопожарни нужди.

3 коментара

  1. Като върна времето през 70 тръпки ме побиват. Живееха в блок и като отворя отивайки прозореца отсреща къщите, покрива на керемиди те побелели от мръсни въздух. Не зная сега как стоят нещата.

  2. Е сега благодарение на ДЕМОКРАЦИЯТА въздуха в Димитровград да не би да е по чист

  3. Живях 18 години във кв.Вулкан.От комините падаше цемент на парчета,но детството ми беше неповторимо!Но колкото и да е щастлив човек,накрая го напада демокрацията.Сега имаме хляб,който не търпи както едно време по седмица,а само три дни.И не е килограм,а 600гр.имаме и чист въздух,ама пием продукти с Е-та,ядем палмово масло,а мама,като закваси истинско мляко….няма нищо общо с ерзаца,който се продава по „големите вериги“ магазини.Някой ял ли е супа с домашно пиле?Колко от вас си спомнят коледното прасе и вкуса на пържолите на скарата?Да-сега въздуха наистина е много по+чист,но не останаха хора да го дишат.И помпена(пречиствателна)станция на дурхана имаме,съвременна,но купуваме вода за пиене от магазина,а даваме пари за питейна на в.и.к.Тъжно,нали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button