Предлагат адвокат Стоян Илиев за почетен гражданин на Хасково – посмъртно

Хасково

Адвокат Стоян Цветанов Илиев да бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Хасково – посмъртно предлага с докладна за юнската сесия председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Адвокат Илиев е роден на 1 февруари 1951 г. в Хасково. Син е на уважавания хасковски адвокат Цветан Илиев. Завършва хасковската ПГ „проф. д-р Асен Златаров“, а висшето си образование по специалност Право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Първоначално започва работа като младши адвокат в Адвокатска колегия – Хасково. От 1 февруари 1980 г. е адвокат в Хасково, където упражнява адвокатска професи до 1991 г., след което е избран за кмет на община Хасково.

Адвокат Илиев е един от учредителите на политическа партия „Обединен християндемократически център“ – член на СДС и става председател на хасковския Координационен съвет на СДС. След местните избори през есента на 1991 г. той става първият демократично избран кмет на община Хасково (1991 – 1995 г.). Оценка за успешното му управление е изборът му за член на УС на „Асоциацията на демократичните общини“. Няколко години по-късно е избран за общински съветник в Хасково (мандат 2003 – 2007) от листата на ССД. Бил е член, секретар и зам.-председател на Адвокатския съвет на Адвокатска колегия – Хасково.

Адвокат Стоян Илиев остави значима следа в адвокатурата със своята отговорност и професионализъм в отстояване интересите на гражданите и колегиалност към адвокатите. Създава уважавано в Хасково семейство. Има две деца. Съпругата му Стефка Христова е лекар – акушер-гинеколог, се казва още в докладната.

Адвокат Стоян Илиев ни напусна на 28 юни 2008 г. едва на 57-годишна възраст, покосен от тежка болест.

Снимка: Христо Тотев

3 коментара

  • Хайде пак поредната дивотия Това име го свързваме с най лошото време когато Седесарите отрекоха всичко добро нправено до 1989 г даже и това че са българи Разюзданото време на грабеж и мръсотии на Ал Йорданов на педераса Филипчо Димитров на КостовСоколов Лучников и остальная сволоч Когато говореха че ЩЕ ЯДЪТ ПЕЧЕНИ КОМУНИСТИ И сега тая ПИКЛА ЗАХАРИЕВА пак се изгъзи Цветанов бил голямата работа – ХАЙДЕ ХОЛАН

  • АДВОКАТ И МОРАЛ. МЯУУУ
    СЪДИЯ И МОРАЛ . МЯУУУ
    ПОЛИТИК И МОРАЛ. МЯУУУ
    ВЪОБЩЕ ВСИЧКО ЩО НОСИ КОСТЮМ Е БОКЛУК. ПЪЛЕН БОКЛУК

  • Не познавам лично човека но това което направи за Хасково е да изкопае тротоара пред блока в който живее и да направи мазетата магазини!!!!!Като остави един метър за пешеходци а завзе два метра за площадки пред магазините!!!!!Ето това направи узакони един абсурд!!!!!!По закон може да качиш кола на тротоара ако остават поне два метра за пешеходци а те оставиха метър и заграбиха два!!!!!Значи за едни може за други не- както е казал един вели актьор „за кучета и котки може а за прасета не може!!“С нищо друго ни хубави ни лошо свързвам неговото управление само с това заграбване!!!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.