Ремонтираха повредения мост край Бориславци, други са в предаварийно състояние

Регион

Мостът между селата Бориславци и Малки воден вече е ремонтиран, съобщиха за Haskovo.info от Областно пътно управление – Хасково.

Ремонтът обхвана основно подпорната стена, която през миналото лято беше отнесена от високите води на реката. Работата е за сметка на фирмата, която го построи през 2015 г., защото съоръжението е в гаранция до януари 2025 г.

Мост

Haskovo.info припомня, че наводненията през февруари 2012 г. разрушиха моста и на неговото място беше изградено ново съоръжение. През 2013 г. бяха проведени тръжни процедури за изготвянето на технически проект, строителство и надзор. Инвестицията е за 855 000 лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

От Пътното допълниха, че в областта има няколко моста в предаварийно състояние. Част от тях са в община Тополовград, а за ремонт бил и Узунджовският надлез над път І-8. За всички тях са изпратени доклади до Агенция „Пътна инфраструктура“.

Мост

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.