Спорт

Григор стартира в Куинс срещу № 82 в света

Григор ДимитровПървата ни ракета при мъжете Григор Димитров излиза тази вечер срещу испанеца Иван Наваро в мач от първи кръг на супер турнира на трева в Куинс. В състезанието с награден фонд 750 000 евро участват много от звездите на световния тенис като Анди Мъри, Анди Родик, Жил Симон, Лейтън Хюит, Джеймс Блейк и един от любимците на хасковския талант – Марат Сафин.

Григор започва с „уайлд кард“ директно от основната схема на турнира. В публикуваната днес ранглиста на ATP съперникът му Иван Наваро е № 82 в света, докато Димитров отстъпва със 17 места заради незащитени точки от миналата година и вече е 361-ви при мъжете.

Статистиката сочи, че през тази година 27-годишният Наваро има 2 победи от 13 мача в турнири на ATP, а от малкото изиграни двубои на трева е загубил половината. Ако юношеският ни шампион от „Уимбълдън“ победи испанеца, във втория кръг в Куинс ще има възможност за реванш срещу №3 в схемата и № 7 в света – французина Жил Симон, на когото взе сет в Марсилия тази зима.

Междувременно 18-годишният хасковлия получи покана от организаторите за основната схема на турнира на клей в Бащад с награден фонд 450 000 евро. В Откритото първенство на Швеция в средата на юли ще участват куп звезди на тениса, сред които финалистът на „Ролан Гарос“ Робин Сьодерлинг, Марат Сафин, Фернандо Вердаско и Давид Ферер. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button