Спорт

Хасковските ориентировачи с 6 медала от Държавно

Хасковският отбор6 медала спечелиха състезателите на клуб „Компас 94“ в Държавното първенство по колоориентиране, което се проведе в курортното селище Ягода край Стара Загора.

В индивидуалните и щафетни бягания се събраха близо 300 ориентировачи с колела на възраст от 10 до 65 години от 30 клуба от страната. Хасковският клуб с председател Тодор Стратиев се представи с 9 състезатели.

Индивидуалната надпревара през първия ден премина през силно пресечена гориста местност с продължителни изкачвания и стръмни спускания с колела. Трасето включваше песъчлива почва, изровени пътища и канавки, които поставиха на изпитание техническата и физическа подготовка на участниците.

В групата на 60-годишните ветерани по маршрут, дълъг 6 километра и половина, Тодор Стратиев финишира втори и се окичи със сребърен медал. Само с 3 секунди разлика, след него трети с бронзов медал се нареди другия хасковлия Добри Топалов. При девойките, 10 километровото трасе Ралица Илиева взе с колелото за 73,15 минути, което я нареди трета в класирането и донесе още един бронз за клуба.

Особено силен за „Компас 94“ бе вторият ден от първенството, когато се конкурираха 80 щафети в различните възрастови групи. Тогава за хасковлии се включи и титуляра на отбора Тодор Стратиев-младши. Той, Павел Илиев и Недялко Георгиев бяха най-бързи и точни при юношите до 18 години и безапелационно грабнаха златните медали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button