12 от отличниците на ПМГ се окичиха с медали на дипломирането

Хасково

119 абитуриенти на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ си получиха дипломите на церемония в градината на хотелски комплекс на Кенана.

Средният успех на випуска е 5.19, а отличниците са общо 37. 12 от тях получиха медали и почетни грамоти за високите си постижения. Първенец на випуска с успех 5.99 е Антон Атанасов.

ПМГ

Сребърни медали за успех над 5.90 заслужиха Антон Атанасов, Росица Минева, Тодор Митев, Иван Петров, Нури Хасан, Галина Вълчева, Божидара Ангелова. Бронзови медали с успех над 5.80 получиха Лъчезар Велчев, Милица Кискинова, Стоян Митев, Дженгиз Юмер, Гергана Делитонева. Някои от зрелостниците отсъстваха заради ангажименти.

ПМГ

Средният успех само от държавните зрелостни изпити е 4.85. 62 са отличните оценки на матурите. 6 са пълните шестици – 5 по математика и една по история, за които Haskovo.info писа.

ПМГ

Всички бяха поздравени от директора Гергана Петрова. Тя похвали абитуриентите за високите им постижения и каза, че някои от тях вече са приети в университети в САЩ, Великобритания, Холандия и Дания, като ги призова един ден да се върнат за едно по-добро бъдеще на България.

Дипломира се първият випуск „Брокери на недвижими имоти“ в ПГДС

Виктория Славчева е първенец на випуска във ФСГ

Абитуриентите от гимназията по туризъм получиха дипломи и свидетелства за професионална квалификация

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.