Хасково

Монтират камерите по гимназиите в Хасковско

Директорката на ГПЧЕ Пенка Делиева наблюдава сигнала от камерите

Директорката на ГПЧЕ Пенка Делиева наблюдава сигнала от камерите

Всички училища, в които има гимназиален етап на обучение, ще бъдат оборудвани с камери. Освен в езиковата гимназия в Хасково, където от няколко месеца има видеонаблюдение, матурите през следващата година ще се наблюдават и в останалите 29 школа в областта, каза за Haskovo.info началникът на Регоналния образователен инспекторат Иван Панайотов.

В математическата гимназия в Хасково камерите работят от няколко дни. Фирмата, която монтира устройствата вече приключва работа в спортното училище в Хасково и в школата в Димитровград и Симеоновград.

Видеонаблюдението в училищата е задължително и се осъществява в цялата страна. Камерите в учебните стаи са заявка за строг контрол на матурите през следващата година, категоричен бе Панайотов. Той уточни, че устройствата не се поставят във всички стаи, а само в тези, в които се провежда държавния зрелостен изпит по български език. По свое решение ръководството на училището през останалата част от годината може да постави камерите в коридорите на школата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button