200 вече кандидатстваха за ВУЗ от Хасково, най-желани са софтуерно инженерство и начална педагогика

Хасково

Около 200 младежи са подали документи за кандидатстване в университет през последните два дни, съобщиха за Haskovo.info от Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация в хасковското читалище „Заря“.

От Хасково кандидатстват абитуриенти от целия регион. Тук се подават документи за 39 университета и за 2 колежа. За пръв път е включен Нов български университет и новооткритата специалност Медицина в бургаския университет „Асен Златаров“. Цените са като миналогодишните.

Традиционно най-предпочитани са Пловдивският университет, Тракийският университет в Стара Загора, Софийският университет, Техническите университети и УНСС. Сред най-желаните специалности са софтуерно инженерство, начална училищна педагогика, лингвистика, английска филология, медицинска сестра и акушерка.

Преди обяд документи за Пловдивския университет подадоха Селен и Диана от Харманли. Селен кандидатства политическа администрация, а Диана – софтуерни технологии и дизайн. Те кандидатстват с оценките от матурите си. Платили са по 65 лв. за документите.

Всички университети имат различни срокове. Центърът в Хасково ще работи до 3 юли, включително събота от 8:30 до 17:30 и неделя от 9 до 13 часа.

Един коментар по “200 вече кандидатстваха за ВУЗ от Хасково, най-желани са софтуерно инженерство и начална педагогика

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.