Спорт

Футболният „Асти“ иска 14 000 лв. от общината за мачовете в елитната група

От хасковския УФК „Асти – АБ“ искат от общината финансова помощ в размер на 14 000 лв. Искането ще се разгледа на юнската сесия на общинския съвет.

От клуба посочват, че средствата са им необходими предвид голямата детска спортна школа, с която разполага училищният клуб и желанието на треньорския щаб да гонят високи резултати. В докладната се припомня, че отборът се класира за елитната група при 15-годишните. Поради високите изисквания на БФС за участие в тази група клубът трябва да осигури необходимите финансови средства за да може да участва в групата и да има нормални условия за провеждане на спортните състезания.

Средствата от 14 000 лв. са необходими за новия сезон. Транспортните разходи за гостувания в страната са 6 000 лв., нощувки и изхранване – 3 000 лв., охрана – 1 500 лв., медицинско обслужване – 1 500 лв., екипировка – 2 000 лв.

От клуба се ангажират в срок до 31 декември 2019 г. да представят пред кмета подробен отчет за изразходваните средства.

Haskovo.info припомня, че по-рано общинският съвет одобри общинска финансова помощ за футболните „Хасково 1957“ и АФК „Хасково“.

15 коментара

 1. Вие сериозни ли сте от това отборче? И аз подготвям една докладна до общината, но ще ми отнеме още време да я завърша искам да е оригинално глупава, като вашата. Става въпрос за колата ми, купих си една кола, но сега разбрах, че не мога да я поддържам дали общината ще удари едно рамо? Ще бъде за 6000 Евро-не вярвам общината да не работи с Евро нали сме в Европа значи 2000 за нов салон, 1000 за гуми за 1000 смятам да си сложа газ и 2000 за газта през годината да мога да си джиткам, няма да искам за джобни, защото все пак това е от парите на хората не искам по никакъв начин да ощетявам обикновения гражданин.

  1. Незнам кой е прост ама ако те набарам ще станеш крив канален плах мрасен да ти дам адреса да ми дойдеш на гости, ако искаш да се видим

   1. Калине ще те отпорим яко и то без пари.купи се вазелин. Група помаци с рязани карабини. Пиши адрес Посерко.

 2. Много е прав първия коментар относно средствата за финансиране на клубове погледнете как се прави на запад или на изток и тогава се занимавайте с футбол.Т.н. президент Митко с прякор Брадата освен да грачи отстрани на тъч линията и влачи пари за нищо не става доказвайте си разходите алчността е прекалено голяма …

 3. нали сте частен отбор нали антон /мишката/и драго всеки месец прибират такси дали са платили данък на тези пари на общината ако оня смешник митьо брадата след време продаде някои ще даде ли процент на общината който си има частен отбор да си го издържа .Аз имам частен бизнес да не чакам общината да ми даде пари.смешници като не можете не се напъвайте или брада ще пробваме пак през зетчето

 4. Чета ви коментарите и не мога да повярвам колко сте злобни и неудовлетворени от собствения си живот(колата). Знаете ли, тези деца извървяха много тежък път, за да стигнат дотук. Те са пример за сплотеност, лишения, бяха подценявани и пренебрегвани, умишлено спъвани в играта. То не бяха интриги от други клубове в Хасково, и впоследствие жалби от подведените и победени на баражите.Но въпреки всичко тези деца показаха какво могат и сега ще се изправят пред предизвикателството да се сборят с отбори като ЛЕВСКИ,ЦСКА,ЛУДОГОРЕЦ и т.н.
  Съвземете се, стига с тая злоба, интриганство,неудовлетвореност. Тези деца градят бъдещето и нямат нужда от такива коментари. Нямат ли нужда от подкрепа?
  Благодаря на треньорите АНТОН ПОПОВ И ДРАГО ТОПАЛОВ, които научиха децата на
  дисциплина, отговорност,търпение,постоянство и целеустременост и да вярват в себе си.
  И не се притеснявайте, дори и искането на АСТИ в Общинския съвет да не бъде удовлетворено, ние родителите ще застанем зад тях и ще направим всичко възможно децата да продължат напред и да дерзаят

  1. Ама много сте умни той затова сме на това дередже праволинеен злобен и с голямо его народ сме за жалост. Вие четете какво пише, но май са много малко, който могат да вникнат в смисъла никой не е против децата и не обезценява труда им те са най хубавото и чисто нещо на света, но няма смисъл да пиша повече така или иначе всеки си го тълкува както му е удобно само ще ви кажа, че заради ей такива глупости един Димитровград дето е колкото Бадема дето се вика спорта му е светлинни години пред Хасковския в момента само с искане на пари не става, а относно отбора това е успех за момчетата, но те най добре знаят, че без обединението с другия отбор щяха да си играят на село и това обединение не е лошо, но е все едно от утре БСП и Герб да са заедно и този родител после да не ми обяснява за морални ценности не може до вчера някой да ти е виновен за всичко и да ти е най черен и утре да си с него под ръчичка тва е Мъжеството в България за съжаление.

 5. Явно не си запознат, Калине(поне така си се регистрирал). Но аз знам, че през 2010-2011г футболната школа се водеше от Антон Попов , а конкуренти бяха единствено “Урума” и “Слънце”( благодарение на Конгалов, а не на Киряков). Децата, които се завърнаха в Асти, са кадри на Антон Попов и те сами изявиха желанието си да се върнат и да се борят с този отбор, който счетоха за свой. Вие си направете извода и се гордейте с тези деца, а пък майната му на субсидията, ние родителите ще се грижим за бъдещето

  1. А е това е приказка хахах, точно това е най големия проблем, че в България родителите се грижат за бъдещето дори и за съставите на школите в България и затова в мачове с ВЕЛИЧИЯ ВЪВ ФУТБОЛА КАТО КОСОВО, АКО ПУСНАТ ОЩЕ ЕДНА ТОПКА МОЖЕ И ДА Я ПИПАМЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ.УСПЕХ НА ОТБОРА И НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙТЕ ВЕЧЕ АЗ СЪМ КОМПЕТЕНТЕН ВЪВ ВОЛЕЙБОЛА ЗАТОВА НЕ СЪМ В ХАСКОВО И ДАНО ПРОДАДЕТЕ НЯКОЙ ОТ ВАШИТЕ КАДРИ ДАНО НЕ СЕ НАЛАГА ХАСКОВО ДА СИ ГИ ОТКУПВА ОТНОВО НАЛИ СИ ЗАПОЗНАТ С ПРАВИЛНАТА ПОЛИТИКА МИКИ МАУС

 6. Тези деца са искрени и целеустремени. Няма значение дали са на резервната скамейка или в игра. Те са невероятни и сплотени. Подкрепете ги!

  1. Извинявам се на децата от този отбор, ако някой чете тези коментари пожелавам им успех и нищо лично просто е пародия всичко което се случва със спорта в Хасково и повече няма да пиша да няма обидени, нека оставим всичко в ръцете на родителите, както са направили и треньорите. Успех!!!

 7. Както се казва: “Бягаш по тъча”, а какво стана с “колата”? Много е лесно да се говори, но ако беше с нас на стадионите, с подигравките и последващо навеждане на глави и преклонение пред играта на тези деца и ти щеще да да се чувстваш горд! Те наистина го заслужават. А пък злобни хора, колкото си искаш. Особено онзи Е.А., който е …….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button