Хасково

Езиковата и ПМГ в Хасково най-добри на матурите

Иван ПанайотовВесела Рудева и Елена Димитрова са изкарали отлични оценки на всички матури тази година. Те са възпитанички на хасковската математическа гимназия. Весела има пълни шестици на изпитите по български език и математика, похвали се пред Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. Елена пък се е явила не на две, а на четири държавни зрелостни изпита и на всичките е изкарала отлични оценки.

Средният успех в областта от матурата по български език тази година е 4,28. Това е с една стотна повече от миналата година. Оценки над 5,50 са изкарали 16% от явилите се. Двойките на задължителната матура са 138, което е с 0,45% по-малко от миналата година.

Като цяло най-добре на изпита български език са се представили учениците езиковата гимназия и математическата гимназия в Хасково, следвани от езиковата в Димитровград. Най-слабо са се представили дванадесетокласниците от село Караманци. Общият им успех от матурата по български език е едва 3,04. Това е и един от най-слабите резултати в цялата страна.

Средният успех от държавния зрелостен изпит по география, на която се явиха най-мого ученици е 3,80. По математика зрелостниците от областта са изкарали 4, а по английски резултатът е най- висок – 4,96.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button