Любопитно

„Силата на фолклора“ и Еньовденски венец за празника на площада в Хасково

Голям концерт под мотото „Силата на фолклора“ за Еньовден се проведе тази вечер на сцената на площад „Свобода“ в Хасково.

В него се изявиха редица фолклорни формации. Сред тях бяха ансамблите „Хасково“, „Златна Тракия“, „Южняци“, „Южняче“, гайдарският състав, школата за народно пеене към читалище „Зора“, народният оркестър, деца от градина „Слънце“, детска фолклорна група „Хорце“, възпитаници на Боян Митев, музикалната школа при ДНА.

Празник

До сцената беше разположена шатра, в която децата от школата по етнография при Младежкия център направиха еньовденски венчета и украса. Имаше и Еньовденски венец от билки и цветя, под който се минаваше за здраве.

Празник

Haskovo.info припомня, че проявата е част от програмата на кампанията „Хасково срещу дрогата“. Организатори са общината, Превантивно-информационен център по наркотични вещества, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Партньори са Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ и Регионалният исторически музей.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button