Спорт

Григор изпусна победата над Симон в Лондон

Григор ДимитровХасковският талант Григор Димитров за втори път в кариерата си изпусна победата над № 7 в света – Жил Симон. В играния тази вечер мач от втория кръг на супер турнира на трева в Куинс с награден фонд 750 000 евро 18-годишната ни надежда загуби от френския милионер с 6:7 /7/, 6:7 /5/. Повече от час и 50 минути бяха необходими на Симон, за да пречупи съпротивата на Григор, който игра като абсолютно равностоен с именития си съперник.

Единствено по-големият опит и концентрация в решителните моменти от двубоя помогнаха на  поставения под № 3 французин да измъкне победата над българина в двата тайбрека.  Въпреки това Григор остави отлични впечатления с играта си, в която показа значително израстване след първия си мач със Симон през февруари в Марсилия, завършил 2:1 сета за седмия в света. Тогава Димитров бе на косъм да отстрани още в първия кръг 24-годишния французин.

В днешния си мач ученикът от хасковското Спортно училище бе подкрепян от трибуните от баща си Димитър Господинов, който бе в компанията на сегашния му треньор Петер Лундгрен и на специалисти от парижката академия „Муратоглу“.

Григор Димитров напусна турнира в Куинс с 10 точки за световната ранглиста, където сега е № 361. Следващото участие на първата ни ракета при мъжете ще бъде на „Уимбълдън„,  където ще играе с „уайлд кард“ директно от основната схема. Миналата година хасковлията триумфира с титлата в юношеското издание на турнира от Големия шлем.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button