Хасково

Апелативният съд потвърди 2 г. безвъзмезден труд за даяджията с „маави пара“

Пловдивският апелативен съд потвърди наказанието пробация което получи от Хасковския окръжен съд бившият инспектор от областния отдел „Автомобилна администрация“ Петър Василев. Той е признат за виновен, че е поискал и е взел подкуп.

Haskovo.info припомня, че на 30 май 2015 г. Василев бе заснет от турски шофьор на тир как иска и взима от кабината на камиона 20 евро. Ден по-късно водачът публикува заснетото. В него се вижда как испекторът се качва на стълбите на кабината и съобщава на шофьора, че колата има технически проблем. Водачът възразил и отвърнал, че е нова. Подсъдимият продължава да настоява и за да не извърши контролна проверка иска сумата от 20 евро, наричайки ги „синя банкнота“. „Маави пара, знаеш ли какво е? Йок кармазъ!“, казва във видеозаписа инспекторът. Водачът посочва от намиращите се на конзолата банкноти такава с номинал от 20 евро и Василев я взима, за да не му извърши проверка.

Първоначално Василев беше оправдан от хасковския съд. През февруари миналата година Пловдивският апелативен съд отмени оправдателната присъда и върна делото на Хасковския окръжен съд за разглеждане от друг състав.

На 19 февруари тази година съдът наложи на Василев пробационни мерки, които включват задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител, двете с продължителност от по 2 г. и безвъзмезден труд в полза на обществото от по 100 часа годишно, за две поредни години и глоба от 5 000 лв. Василев се лишава от правото да заема държавна длъжност за 2 г.

Бившият инспектор обжалва пред пловдивския съд, който потвърди присъдата. В решението е записано, че съдебният състав намира за неоснователно оплакването в жалбата за несправедливост на наказанието. При индивидуализацията му са отчетени всички смекчаващи и отегчаващи отговорността обстоятелства.

Решението на апелативния съд подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.

Уволнение за подкуп в ДАИ – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дамян Толумов
Дамян Толумов
25.06.2019 13:39 13:39

Хасковският съд го оправдал а Пловдивския го осъдил Какви са тия различия бе Вината една и съща присъдата различна Тия идиоти съдиите не учат ли от едни и същи учебници та има такова разминаване

Васил Левски
Васил Левски
25.06.2019 14:08 14:08

Всеки знае,че хасковските районна/окръжна прокуратура и районен/окръжен съд налагат супер леки наказания и бръмчат яко на споразумения, за да не си напънат задниците да работят. Жалки магистрати, вземайте пример от пловдивските и кърджалийските ви колеги, където няма прошка за престъпниците! Докога ще я карате така? Никога не е късно да престанете да бъдете мързеливи смешници…

quest_385 каза
quest_385 каза
25.06.2019 17:58 17:58

А за окръжната съдийка МЕГЛЕНЧЕТО Тянкова отнася ли се тази дефиниция за мързела кой ще ни каже Тодор Колев го нямаше даже

Back to top button