Хасково

Столичен криминалист в Хасково: Екстазито е сред най-коварните наркотици, „Крокодилът“ убива за 7 месеца

Екстазито е един от най-коварните наркотици, предупреди хасковски гимназисти криминалистът от Столичната дирекция на МВР Петьо Петков.

Лекторът изнесе беседи в две хасковски училища и в Обединените ученически общежития. Първи с полицая се срещнаха деветокласници от Езикова гимназия „Асен Златаров“, като беседите са в рамките на кампанията „Хасково срещу дрогата“.

Петков предупреди младежите, че екстазито често води до инсулт или сърдечна недостатъчност. Той показа на видео момиче, което от едно хапче е изпаднала в кома, а след събуждането си е останала инвалид. Криминалистът каза, че взимането на две екстазита в рамките на 24 часа може да доведе до пълно обезводняване на организма. Много е опасно и смесването с алкохол.

Петьо Петков информира учениците, че има над 1 630 вида марихуана, която се дали на мъжка и женска. В България се пушела предимно мъжка, която е с по-голяма концентрация на активното вещество, което е много опасно. Ако преди години марихуаната у нас е била с концентрация на активното вещество 0.2 – 0.4%, сега достигала до 47%. За така наречената друсана трева той каза, че никой още не знае как въздейства на организма. Той предупреди гимназистите, че сега хит на пазара са чай и билка, които са 100% синтетика и за кратко довеждат до зависимост. Продавали се 5 вида амфетамин и 12 вида метаамфетамин. Екзотиката на пазара се дължала на грешки от страна на производителите, които нямали химическо образование. Те съдържали сярна и солна киселина, които за около година довеждали до изменения в мозъка, празни полета и невероятни поведенчески аномалии. За миналата година са се появили 300 нови дизайнерски наркотици.

Езикова

LSD се завръщал с пълна сила, като учениците бяха предупредени, че води до промени дори в ДНК и човек можел да остане завинаги във „филма“. Момичетата бяха посъветвани, никога да не изпускат от поглед питиетата си в нощните заведения, защото в тях може да бъде капната дрога. Става дума за GHB, една капка от която струвала 600 лв. На улицата се продавали и магически гъби, които обаче били толкова опасни, че можели да накарат човек да си говори сам с автобус например.

На края криминалистът им разказа за най-пагубната дрога – „Крокодил“, която много лесно се приготвяла и убивала човека за 7 – 8 месеца. Наричала се така, защото кожата бързо придобивала цвета на крокодил и цялото тяло се разяжда. Младежите видяха и ужасяващи снимки.

Полицаят ги предупреди, че дрогата въздейства на човек индивидуално и води до много тежки последствия, а от бездната се излиза много трудно. Отделно, наказанието за употреба на дрога е до 3 г. затвор, а за разпространение и склоняване – от 3 до 15 г. Полицейската регистрация остава за цял живот и не може да се започне държавна работа или такава в голяма фирма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.06.2019 18:09 18:09

ЕЕЕЕЕХ . А БЯХА ХУБАВИ ГОДИНИ КОГАТО НАРКОТРАФИКАНТИТЕ НЕ ИЗЛИЗАХА ЖИВИ ОТ ЛАГЕРА В БЕЛЕНЕ.

Анонимен
Анонимен
25.06.2019 18:09 18:09

И ОЩЕ НЕЩО. НАРКОТРАФИКАНТИТЕ СА ПРЕВЗЕЛИ ДЪРЖАВАТА. НАКАЗАНИЯТА НИСКИ АКО ВЪОБЩЕ ХВАНАТ НЯКОГО.

Анонимен
Анонимен
25.06.2019 19:31 19:31

Mama vi deba umrqla ne iskam da sum snimkite

Зидаров
Зидаров
25.06.2019 19:33 19:33

До там ли я докарахте ,че от София да идват и да четат лекции на учениците.Има само една дума СРАМ.Явно полицията е стигнала дъното.Да няма един по линия „Наркотици“,който сто процента е ходил на обучение и спокойно може да изнесе подобна лекция.Такъв служител би следвало да има във всяко едно Районно у-ние в областта.Краят е изтърван много отдавна и системата не функционира.Много жалко,а се получават заплати и всички знаят от къде идват и по-точно как се сформират.

Янко Митев
Янко Митев
25.06.2019 21:12 21:12

Зидарски анализа ти е точен но МВР не е онова МВР преди 1989 г След идването на власт на СИНИТЕ ГОВЕДА първата им работа бе да разбият тази система –и успяха мръсниците с тоя педерас СОКОЛОВ като министър на МВР Сега МВР е бледа сянка на онова МВР

Back to top button