Засилени проверки на земеделците в Хасковско, еднодневните договори паднаха драстично

Хасково

Предстоят засилени проверки на земеделските стопани в Хасковска област, предупреди директорът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев.

Сред причините за проверките е драстичното спадане на броя на еднодневните трудови договори в сравнение с миналата година. От началото на годината в региона са издадени 8 339 еднодневни договора на 68 земеделски производители. За сравнение за същия период на 2018-а те са били около 14 800.

Пресконференция

Според Кирев земеделците или сключват други, или не сключват никакви договори. Това ще бъде проверено. От Инспекцията допълниха, че се извършва и информационна кампания за еднодневните договори, като вече са направени срещи в Димитровград и Харманли, а на 2 юли предстои такава в Свиленград.

Започват засилени проверки в строителството, както и по заведения, магазини и автомивки, където се наемат непълнолетни.

3 коментара

  • То производство не остана от вас господа ГРОБАРИ ! Кого ще проверявате скоро не знам?

    • 000–-Рекорден растеж на икономиката… Рекордно ниво на БВП…. Рекордна заетост…. Нулева безработица…Бюджетен излишък… Инвестиционен подем… – – – Това са факти при управлението на ГЕРБ…. А такива ментално увредени псета, като теб нека си лаят и да продължават да дрискат нелепости в нета…. Тези лайна, дето ги ядете денонощно–сладки са май… В „Световния индекс на просперитета“, през 2019 г. България заема 47-о място…..(за сравнение Русия – 96-о….)…
      То е ясно, че чугуни като теб, не можете да спите от омраза, но гответе се още много дълго Бойко да ви онажда…. Мнооооого дълго…. Муаха хха ха ха ха хааа!!!!

  • Тези договори са пълна глупост , така не се пълни хазна ! Оставете хората в най-трудния и непривлекателен сектор да работят ! На тези които са в земеделието им е най-трудно ! Всички искат да са в канцелария , а никой не иска да е на полето ! Службите са пълни със служители , които трябва да оправдаят повишението на заплатите !

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.