Хасково

С „Натрапникът“ стартират театралните празници в Хасково

Театрални празници 2009Четвъртите театрални празници стартират днес в Хасково. Официалното откриване на фестивала ще бъде от 18:45 часа с хитовия спектакъл „Натрапникът“ на Сатиричен театър „Ал. Константинов“. В събота публиката ще може да се наслади на играта на Асен Блатечки в „Мъжка забавачка“, а в неделя гостува Малък градски театър „Зад канала“ с „Шведска защита“. Финалът на театралните празници ще поставят Театър 199 с „Три дъждовни дни“ с участието на Койна Русева, Малин Кръстев, Захари Бахаров и  Георги Дончев.

„Тази година спектаклите ще гарантират много приятни изживявания на хасковската публика. Акцентирали сме на силни театрални продукти с комедиен ефект„, каза директорът на ДКТ „Иван Димов“ Боил Банов. Той допълни, че за малките зрители има подбрани много качествени детски постановки. Сред тях са спектакълът „Маските в мен“ на театър Ателие 313 – София и „Трите прасенца“ на гостите от Крушевац, Сърбия.

Постановките за възрастни са на символичната цена от 5 лева, а тези за деца в театъра и в къщите на приказките в „Историческия музей“ и „Кирковото училище“ са безплатни. И тази година клоуни ще забавляват хасковлии на главната улица пред театъра. 

Организатор на театралните празници е Община Хасково, към която директорът на театъра Боил Банов изказа специални благодарности, защото въпреки кризата администрацията продължава да провежда много сериозна и адекватна културна политика. За театралния фестивал общината е отделила 30 хиляди лева.

Програмата на театралните празници можете да видите в афиша .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button