Хасково

Месец след първата копка още чакат канализация на улица „Враца“

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че повече от месец след първата копка на канализацията на улица „Враца“ в хасковския квартал „Хисаря“, там още не е започнала същинската работа.

Хората се оплакват, че при всеки дъжд се наводняват и газят кал. Отделно парка им също бил недовършен.

Haskovo.info припомня, че първата копка на канализацията на улица „Враца“ беше направена на 23 май дни преди евроизборите. Средствата за изграждането на канализацията са целеви. 300 000 лв. са отпуснати с постановление на Министерски съвет от 2018 година. Те бяха преведени по сметките на община Хасково в края на годината. Проведена е обществена поръчка за избор на фирма, която да извърши инженеринг и проектиране на канализацията. Срокът за изпълнение на проекта е 90 дни. Цялата обществена поръчка е за 653 000 лв. без ДДС. Останалите пари над 300 000 лв. от държавата са от общинския бюджет.

Копка

От общината заявиха пред Haskovo.info, че няма проблем с проекта. Има сключен договор с фирма „Ата-строй“ и съответните срокове за изпълнение. От фирмата коментираха, че досега се е извършвало проектиране, като се очаква скоро документално нещата да се оформят и да започне същинската работа по полагането на канализацията на улица „Враца“.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
резан
резан
27.06.2019 22:20 22:20

Нали дедо кмет си направи ритуален сюнет с ДуПеСе и щерката изпълнителка на проекта на Атаман, канализация ся е лято да се къпят на канала не им треба.

Back to top button