Общината кани две фирми за изработването на Общ устройствен план на Хасково

Хасково

Продължава сагата с избор на фирма за изработването на Общ устройствен план на община Хасково, включващ екологична оценка и оценка за съвместимост.

При последната обществена поръчка от септември миналата година са подадени 6 оферти за участие в процедурата. Всички те са оценени от комисията като неподходящи и обществената поръчка е прекратена. Имало е процедури по обжалване и вече заповедта на кмета е влязла в сила.

Сега от общината прилагат процедура на договаряне без предварително обявление. Покана за участие е изпратена до „Урбика“ – София и ДЗЗД „Планконсулт Хасково“ – София.

Haskovo.info припомня, че поръчката е за 450 000 лв. без ДДС. През юни миналата година първата общетвена поръчка за Общия устройствен план беше прекратена със заповед на кмета Добри Беливанов. Мотивите бяха, че след откриването на поръчката са установени нарушения, които не могат да бъдат отстранени.

Един коментар по “Общината кани две фирми за изработването на Общ устройствен план на Хасково

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.