Хасково

Приеха единодушно Стоян Илиев за почетен гражданин на Хасково – посмъртно

Адвокат Стоян Цветанов Илиев да бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Хасково – посмъртно приеха единодушно общинските съветници.

Днес се навършват 11 г. от смъртта на първия демократично избран кмет на община Хасково. Преди гласуването съветниците почетоха паметта му със ставане на крака и минута мълчание.

Адвокат Илиев е роден на 1 февруари 1951 г. в Хасково. Син е на уважавания хасковски адвокат Цветан Илиев. Завършва хасковската ПГ „проф. д-р Асен Златаров“, а висшето си образование по специалност Право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Първоначално започва работа като младши адвокат в Адвокатска колегия – Хасково. От 1 февруари 1980 г. е адвокат в Хасково, където упражнява адвокатска професи до 1991 г., след което е избран за кмет на община Хасково.

Адвокат Илиев е един от учредителите на политическа партия „Обединен християндемократически център“ – член на СДС и става председател на хасковския Координационен съвет на СДС. След местните избори през есента на 1991 г. той става първият демократично избран кмет на община Хасково (1991 – 1995 г.). Оценка за успешното му управление е изборът му за член на УС на „Асоциацията на демократичните общини“. Няколко години по-късно е избран за общински съветник в Хасково (мандат 2003 – 2007) от листата на ССД. Бил е член, секретар и зам.-председател на Адвокатския съвет на Адвокатска колегия – Хасково.

Адвокат Стоян Илиев остави значима следа в адвокатурата със своята отговорност и професионализъм в отстояване интересите на гражданите и колегиалност към адвокатите. Създава уважавано в Хасково семейство. Има две деца. Съпругата му Стефка Христова е лекар – акушер-гинеколог.

Адвокат Стоян Илиев ни напусна на 28 юни 2008 г. едва на 57-годишна възраст, покосен от тежка болест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пенчо
Пенчо
28.06.2019 15:14 15:14

Градът заселен от одрински евреи няма как да надживее порядките от миналото. Толкова ли няма живи достойни хора, та сте тръгнали да търсите измежду мъртвите? Град с почетни граждани мъртъвци е мъртъв град!

quest_385 каза
quest_385 каза
28.06.2019 16:58 16:58

тия обезцениха всичко и морала и ценностите и ДЪРЖАВАТА Важното за тях е да грабят и да живеят като че ли живота нса земята свършва с тях

Ивайло
Ивайло
28.06.2019 18:01 18:01

Само да ни припомнят тези които предлагат да ни кажат с каво даден кандидат е заслужил тази чест.и по точно този.

Back to top button