Хасково

Ивайла, Мелиса и Таня единствени с по 100 точки на малката матура по математика в Хасковско

Три момичета са изкарали максимума от по 100 точки на Националното външно оценяване по математика след 7 клас в Хасковска област, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

Това са Ивайла Владимирова, Мелиса Мустафа и Таня Лавчева от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“. 15 седмокласници от същия клас пък са постигнали над 90 точки по математика. Очакванията на гимназията са децата да останат да учат в „Боян Петканчин“.

На малката матура по български език и литература в областта няма постигнати 100 т. Има 31 момичета и 2 момчета с над 90 точки.

От 3 до 5 юли седмокласниците подават онлайн заявленията си за кандидатстване в гимназиите. Това може да стане от домашен компютър или в Обединените ученически общежития в Хасково и традиционните училища-гнезда по общините в региона. Първо класиране трябва да излезе до 11 юли, до 16 юли ще е записването по гимназиите. Следват второ и трето класиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button