ВКС осъди окончателно Георги Иванов и намали наказанията

Хасково

Върховният касационен съд измени и намали присъдата на бившия кмет на Хасково Георги Иванов, съобщиха за Haskovo.info от Пловдивския апелативен съд.

На 16 ноември 2017 г. Иванов беше осъден от Хасковския окръжен съд на 2 години условно с 3 години изпитателен срок, глоба от 3 000 лева и лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с ръководство, контрол или стопанисване на публично имущество за срок от 3 години.

Иванов беше признат за виновен в това, че в качеството му на длъжностно лице – кмет на община Хасково противозаконно е издал заповед от 14 май 2015 година, с която е наредил да бъде премахната сградата на хасковския затвор, построена през 1892 година. Постройката е обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност, категория „национално значение“, включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг.

През януари тази година Апелативният съд потвърди изцяло присъдата. Иванов обжалва, а ВКС намали наказанията от 2 на 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок. От 3 на 2 г. е намалено лишаването от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с ръководство, контрол или стопанисване на публично имущество.

Решението на ВКС е окончателно и е влязло в сила.

8 коментара

    • Георги Иванов може да е крал, но много направи за Хасково. От дпс мисля, че бе или от сдс, без значение, но много грешки. Гелмета кво да очакваш. Старите хасковлии, уви няма ги. Псуват го бай Добри… То град вече от квартала република, на дпс и герб хората, тюрлюгювеч им сготвиха управляващите с цц начело..

  • Да си отдъхнат тъпунгерите, че Иванов няма да се кандидатира за кмет. Честита тотална разруха на Хасково!

    • То много заблудени има в Хасково за 4 години нищо не се направи. Делянчо и ГЕРБ се изложиха, защо сме хора които не се учат от грешките си!

  • В средата виждате политически труп в напреднал стадий на разлагане.

  • Докато е оправдание това Много краде , но и много направи, нищо не става от вас скъпи тъпи хасковлии. За вас само газ и напалм. Нещастни роби

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.