Регион

Танцьори от Шабла спечелиха „Песни и танци без граници“

ТанцьориГолямата награда на IV Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници“ – Свиленград 2009 спечели танцов състав „България“ от Шабла. За най-добър индивидуален изпълнител бе обявена Златка Петкова от Синеморец, съобщават от община Свиленград.

Призът за най-добра група за автентичен фолклор получиха изпълнителите от пазарджишкото село Звъничево, а танцов състав „Изворче“ от Оряхово стана най-добрия танцов състав на фестивала. 

Народният хор към пловдивското читалище „Съвременник“ бе отличен като най-добър изпълнител на обработен фолклор. Призът за най-добър ансамбъл отиде при танцьорите от „Капанци“ от разградското село Гецово,.

Свиленградският фестивал е образец заради пълния обхват на всички елементи от българския танцов и песенен фолклор, които се представят в конкурсната програма“, каза председателят на журито и заместник-ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство проф. Милчо Василев

В четвъртото издание на фестивала, който се проведе от 12 до 14 юни, участие взеха 105 групи с над 1000 изпълнители. Основен организатор на музикалния празник е община Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button