Регион

Скриха над 2 кг. хероин в кутии с локум

Над 2 кг. хероин са открили в автобус митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Турският автобус е пътувал от Турция през България за Румъния с 31 пътници. Той е отклонен за щателна митническа проверка. Един от пътниците, ирански гражданин, декларира пред митничарите, че пренася 3 кг. тютюн за наргиле, без акцизен бандерол, който е задържан с разписка поради надвишаване на нормите за безмитен внос.

При проверка на личния багаж на пътника, митничар открил полиетиленова торба, пълна с кутии с локум и баклава. В част от кутиите, сред локума, са открити шест пакета, обвити с кафяво тиксо, съдържащи хероин. Общото количество на задържания наркотик е 2.170 кг., на стойност за нуждите на съдопроизводството 130 200 лв.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура–Хасково. Към наказателна отговорност е привлечен 51-годишен ирански гражданин. С постановление на прокуратурата той е бил задържан до 72 часа, като впоследствие съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Хероин

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Таня
Таня
01.07.2019 13:48 13:48

Да ти е сладко

Back to top button