Хасково

20,22 лв ще струва депонирането на тон смет в Гарваново

СметищеЦената за складиране и обработка на битови отпадъци на депото в землището на село Гарваново да бъде 20,22 лева за тон без ДДС е предложението на кмета Георги Иванов, което Общинският съвет ще гласува на заседанието си в петък. 

Стойността е базирана на разходите за изграждане и експлоатация на депото, стойността на монтирания булдозер и автовезна, както и следексплоатационните грижи. 

Поводът за определяне на конкретна цена на тон боклук е планът на Министерството на околната среда и водите, според който 12 общини трябва да извозват боклука си до сметището в Гарваново, тъй като депата, които до момента са използвали не отговарят на европейските изисквания.

Както Haskovo.info  вече писа това са Стара Загора, Чирпан, Братя Даскалови, Мъглиж, Пещера, Брацигово, Кърджали, Кирково, Ардино, Момчилград, Черноочене и Джебел.

На заседанието в петък местните парламентаристи трябва да одобрят и обходен път до сметището в Гарваново, за да се избегне трафика през града. Предложените маршрути от градоначалника са четири.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button