Съдът отмени окончателно заповедта за уволнението на архитект Деляна Панайотова

Хасково

Върховният административен съд е потвърдил решението на хасковския съд с което се отменя заповедта на кмета Добри Беливанов за дисциплинарното уволнение на главния архитект Деляна Панайотова. Решението е окончателно.

Архитект Панайотова заяви пред Haskovo.info, че за нея казусът е бил морален и тя е удовлетворена от съдебното решение. В понеделник е подала заявление в община Хасково в което уведомява кмета, че смята да се яви на работа на 4 юли. Очаква се градоначалникът да издаде заповед за назначаване. От февруари Деляна Панайотова е започнала работа като главен архитект на община Черноочене, където вече е напуснала предвид желанието й да работи в Хасково. „Стриктно спазвам закона“, допълни Панайотова.

Беливанов заяви пред Haskovo.info, че тепърва ще прецени какво да прави. „Веднъж съм я освободил… Ще видим сега какви намерения има“, каза още кметът.

Припомняме, че арх. Деляна Панайотова беше освободена на 20 юли миналата година след становище на дисцилинарен съвет, като са констатирани 3 нарушения. Панайотова обжалва уволнението си и сега съдът я връща на работа.

Съдът отмени заповедта за уволнението на Деляна Панайотова

6 коментара

    • Aрхитект, млада ми се вижда на снимката или й тя да забегне към терминал 1.не е моя работа, но и хасково не е по различно от някои съседни градове. Пълно е с възрастни и болни и маса неграмотни от квартал ‘Република“, малко по грамотни са от балканджии. А дядо от бсп добри го псуват, казват ми някои си. Седнете до часовника, там се събират и обсъждат.. Може и без публикация. Ако някого съм засегнали, моля за извинение. Но хасково нищо общо няма кофа през 70 г на мвек на пуснахме родното..

  • Защитниците на бай Добри коментират. Аполичични сме, но имам децата ни приятели архитекти. Завършиха в Германия и завинаги си останаха там. Улици, училища строят, за техните икономики. Архитект не е като да си завършил икономика. Лично мое мнение. От никоя партия не сме, но и един ми бай Добри, излишно е. Живи и здрави всички граждани

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.