Търсят спешен вариант за ремонт на хасковската улица „Габрово“ заради наводненията

Хасково

Търси се спешен вариант за ремонт на хасковската улица „Габрово“ заради наводненията там при всеки по-силен дъжд, обявиха на пресконференция председателят на общинския съвет Таня Захариева и съветникът от ГЕРБ Антон Иванов.

В общинския съвет е постъпила жалба от живеещи на улицата след последното наводнение там от проливния дъжд на 28 юни. Особено тежка беше ситуацията там в нощта на 1 срещу 2 юни, когато над Хасково се изляха над 62 литра дъжд на квадратен метър. Водата достигна 2 метра и заля гаражи и приземни етажи на къщите – унищожено е имущество. През годините е имало и други жалби до кмета.

Наводнение

Захариева и Иванов са провели среща със заместник-кмета Велин Балкански. На нея е станало ясно, че има проект на стойност около 250 000 лв. и издадено разрешително за строеж на допълнителни канализационни клонове, които да улавят дъждовната вода и да се избегнат наводненията. Проектът е бил заложен в капиталовата програма на общината през 2017 г., но не е изпълнен. През миналата и тази година той не е в програмата.

Захариева и Иванов настояват за юлската сесия на общинския съвет да бъде внесена докладна за корекция на капиталовата програма, в която да бъде включен проектът за ремонт на улица „Габрово“. Според тях в бюджета на общината могат да се намерят пари за ремонта. Предстоят разговори с кмета Добри Беливанов.

Един коментар по “Търсят спешен вариант за ремонт на хасковската улица „Габрово“ заради наводненията

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.