Хасково

Седмокласниците на хасковската ПМГ са сред най-добрите в страната на малката матура по математика

Хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ е сред училищата в България с най-високи резултати на националното външно оценяване по математика след 7 клас, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Първи са учениците от МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна, следвани от СМГ „Паисий Хилендарски“ – София и МГ „Акад. Кирил Попов“ – Пловдив. С много добри резултати са още в МГ в Русе, ПМГ в Перник и Хасково, ППМГ в Стара Загора, информират от министерството.

Както Haskovo.info писа, три момичета от ПМГ изкараха максимума от по 100 точки по математика. Това са Ивайла Владимирова, Мелиса Мустафа и Таня Лавчева. 15 седмокласници от същия клас пък са постигнали над 90 точки по математика.

На малката матура по български език и литература в областта няма постигнати 100 т. Има 31 момичета и 2 момчета с над 90 точки. От Регионалното управление на образованието съобщиха, че анализ на представянето на седмокласниците ще бъде направен следващата седмица.

От МОН допълват, че средният резултат по БЕЛ за страната е 53.06 точки, а по математика е 33.63 точки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button