Хасково

Сто бона кръвнина за убитата Минка поиска семейството й

Христо Лазов100 хиляди лева кръвнина поиска майката на зверски убитата миналото лято димитровградчанка Минка Андреева. Това стана на днешното заседание на Хасковския окръжен съд, който даде ход на делото срещу обвинения за убийството Христо Лазов.

Петчленният съдебен състав с председател Росен Русев отхвърли искането на защитата Лазов да бъде съден по съкратеното производство, тъй като става въпрос за тежко престъпление. Според прочетения днес обвинителен акт на 5-ти срещу 6 юни миналата година подсъдимият е счупил две ребра и челюстта на Минка, многократно я е насилвал анално с бутилка и накрая я е удушил.

Виктория Обвинението, повдигнато срещу приятелката на Лазов – Виктория е, че е укривала информация за убийството. Днес в съда тя разказа, че пише книга за случилото се, в която ще опише нощта на убийството и преживяванията си след това в психиатричната клиника, където бе изпратена на лечение. Въпреки че адвокатът й Димо Стоянов бе изненадан от намерението й, той коментира с усмивка, че книгата ще бъде издадена, „когато му дойде времето“.

Днес в съда бяха разпитани майката на 36-годишната жертва, нейният приятел Димо и Николай Христов и Ивалина Желева, които са били в дома й в нощта на убийството. Според Николай и Ивалина Минка е била пияна, залитала е и е завалвала думи. Приятелят й обаче бе категоричен, че е разговарял два пъти с нея по телефона същата нощ, но не е усетил да е пила.

На въпрос дали убийството е било мъчително за Минка съдебният лекар д-р Христо Еленски обясни, че употребата на алкохол и нанесената й черепно-мозъчната травма не позволяват със сигурност да се твърди подобно нещо. „Травмата е от такъв характер, че допуска жертвата да е била с количествена промяна на съзнанието, включително кома. Това притъпява усещането за болка“, каза пред съда експертът. Според д-р Еленски има признаци на защитна реакция от страна на Минка, което говори, че тя е усещала болка. 

Магистратите отложиха делото за 9 юли заради неявяване на свидетели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button