Регион

„Заря“ дари книги на читалище „Просвета“ в Одрин

Библиотеката на хасковското читалище „Заря“ дари на читалище „Просвета“ в Одрин 84 тома художествена и отраслова литература.

Включена е пълната сбирка от заглавия на Златна Колекция XX век, пълни събрани съчинения на Иван Вазов в 22 тома и заглавия от местни автори. Секретарят на „Заря“ Александър Милушев подари на Мария Чакърък – секретар на читалище „Просвета“ книги, описващи дългия път на историята на хасковското читалище и на хор „Родна песен“, съобщиха от „Заря“.

Одрин

Пред сърдечните домакини е била подготвена от екипа мултимедийна презентация за дейностите на „Заря“. За да се насърчи културният обмен между двете народни читалища в Хасково и Одрин и да се подобри достъпа до културното наследство Милушев е поканил представителите на читалището и участниците в дейностите им в предстоящите културни инициативи на „Заря“. Прожекцията на филма по случай 160-годишния юбилей на хасковското читалище да бъде осъществена пред българската общност в Одрин и пред българския консул в Турция – това е била спонтанната идея на Александър Чакърък „А защо не и филиал на Образцово Народно Читалище „Заря-1858″ град Хасково в Република Турция?“.

Визитата е по проекта „Читалище без граници“ по програма „Мобилност“, финансиран по общинска наредба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button