Любопитно

Разработват виртуална 3D разходка в хасковската библиотека

„Библиотека–наследство-бъдеще“ се нарича поредната инициатива на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

Тя ще осигури достъп до електронни библиотечни услуги и база данни чрез безплатно мобилно приложение и виртуална 3D разходка из библиотечното пространство.

Предвидено е разработване на модерен специализиран електронен каталог за „Дигитална библиотека – Хасково“. В него ще бъдат събрани електронни колекции с уникални за региона библиотечни документи с възможност за бързо, лесно и ефективно търсене, изследване и споделяне на дигитално съдържание. Новост в дигиталната библиотека ще бъдат колекцията от афиши и плакати, както и сбирката от 50 юбилейни вестника, издавани по различни поводи. Те ще представят още една картина на културния живот в региона.

Планирано е изработване на подвижна изложба „История в афиши и плакати“. След Хасково тя ще бъде показана в Димитровград, Харманли, Свиленград, Любимец и Симеоновград.

Дейностите, покрепени финансово от Националния фонд „Култура“ ще продължат до месец май 2020 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button