Спорт

Националите по тенис биха Великобритания и се класираха за Световното първенство

Голям успех постигнаха националите на България до 14 г. Нашите тенисисти се наложиха над Великобритания с 2-1 победи на старта на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия (Испания), съобщават от федерацията по тенис.

С този успех България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. Освен това за осми пореден цикъл класирахме отбори на финалите на европейски първенства, което също се случва за първи път.

Виктор Марков (ТК „Диана“, София) даде преднина на родните национали с успех 6:2, 6:2 над Виктор Фридрих. След това Адрияно Дженев (ТК „Хасково“) отстъпи с 3:6, 2:6 на Лука Поул. В решителната среща на двойки Виктор Марков и Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, Пловдив) победиха с 6:3, 6:4 Лука Поул и Хенри Сърл.

Утре нашите момчета ще играят срещу Германия или Франция на полуфинал на Европейската лятна купа. На първенството в Испания участват осемте най-добри отбора в Европа.

Haskovo.info припомня, че за да се класират на финалите в Мурсия, българчетата детронираха шампионите от миналата година – Русия и разгромиха отбора на Австрия.

Освен България на турнира в Испания участват отборите на Чехия, Испания, Хърватия, Румъния, Великобритания, Германия и Франция.

Финалите на световното първенство ще се проведат от 6 до 11 август в Простейов (Чехия).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button