Почистиха незаконни сметища край Хасково и две села

Хасково

Нерегламентирани сметища са почистени през юни в Хасковска област, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Едното сметище е в землището на Хасково по пътя за село Въгларово. Другите са край селата Георги Добрево, община Любимец и тополовградското село Устрем.

През месеца от екоинспекцията са извършили 129 проверки на 128 обекта. Дадени са 34 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 5 акта и са издадени 4 наказателни постановления на стойност 15 000 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 4 918 лв. С 500 лв. например е глобен бетонов възел в Свиленград за неподдържане на пречиствателно съоръжение в техническа и експлоатационна изправност.

На „Зеления“ телефон са постъпили 26 сигнала, от които 18 са за бедстващи защитени видове птици – щъркели, сови, ветрушка, пеликан, кълвач, гларус, бързолет и черешарка. Нуждаещите се от доотглеждане или лечение екземпляри са изпратени в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.