Хасково

Георги Иванов: Никой няма да дойде да си хвърля боклука в Хасково

Георги Иванов

Георги Иванов

„Никой няма да дойде да си хвърля боклука в Хасково и това трябва да е ясно на всички“, заяви днес кметът Георги Иванов. Той окачестви плана на правителството, според който 12 общини трябва да депонират отпадъците си на сметището в Гарваново, като предизборен ход

Това стана по време на днешното заседание на Общински съвет Хасково, на което местните парламентаристи гласуваха цена от 20,22 лева без ДДС за депониране на тон битов отпадък на сметището в землището на село Гарваново

Стефан Атанасов

Стефан Атанасов

Според общинския съветник Стефан Атанасов ако на другите общини бъде разрешено да извозват боклука си тук, депото ще бъде препълнено за 1 година, защото животът на съображението е изчислен до 2011 при условие, че поема боклука само от Хасково. 

По време на разгорещените дебати председателят на комисията по ТСУ и екология Емил Георгиев бе категоричен, че Общински съвет Хасково не трябва да дава съгласие общини извън областта да депонират отпадъци на сметището в Гарваново и окачестви плана на правителството като „политическа глупост“.

Емил Георгиев

Емил Георгиев

Тъй като решението на правителството сметището в село Гарваново да обслужва още 12 общини не е влязло в сила местните парламентаристи одобриха маршрут до депото само за камионите с боклук от Димитровград и Минерални бани. Димитровградските ще минават през селата Добрич, Горски извор, Сусам, Минерални бани и от там до депото в село Гарваново.

Общинските съветници решиха още да санкционират водачите на сметосъбиращи машини, които не спазват утвърдения маршрут съгласно Наредбата за обществен ред.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
zero
zero
19.06.2009 23:36 23:36

Точно така кмете,на всички да им е ясно.

zero
zero
19.06.2009 23:36 23:36

Точно така кмете,на всички да им е ясно.

Back to top button