Спорт

България спечели третото място на Европейската отборна купа по тенис

Националите на България до 14 г. постигнаха страхотен успех на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия (Испания), съобщават от федерацията по тенис.

Българите се наложиха над Хърватска с 2-1 победи и спечелиха третото място. В турнира участваха осемте най-добри отбора в Европа в тази възраст. Както Haskovo.info писа, нашите си осигуриха участие на световното първенство от 6 до 11 август в Простейов (Чехия). Така за четвърта поредна година България класира отбор на световни финали, което се случва за първи път в историята.

Тенис

Илиян Радулов (ТК „Тракия СКЛАТ“, Пловдив) отстъпи в първата среща с 4-6, 5-7 на Патрик Юрина. След близо тричасова битка Адрияно Дженев (ТК „Хасково“) победи с 6-1, 6-7(2), 6-3 Матей Додиг и изравни резултата. В решителната среща по двойки Виктор Марков (ТК „Диана“, София) и Илиян Радулов се наложиха със 7-5, 7-6(9) над Патрик Юрина и Дино Призмич.

Освен България на финалите в Испания участваха отборите на Чехия, Испания, Хърватия, Румъния, Великобритания, Германия и Франция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button