Пристигат първите два камиона с оборудване за 33 282 лв. за хасковското Детско отделение

Хасково

Първите два камиона с оборудване за Детско отделение на МБАЛ – Хасково се очаква да пристигнат във вторник сутринта, съобщават от болницата. Те са от кампанията „Жълти стотинки“.

Новото обзавеждане е предназначено за ремонтирания първи етаж на отделението. Там ще бъдат поставени: 10 бебешки легла, 20 стойки за системи, 36 болнични шкафчета от АВS пластмаса, 3 шкафа за дрехи с двойна метална конструкция, 5 медицински бюра с чекмедже, 3 метални шкафа за чисто болнично бельо и 1 електрокардиограф CARDIOVIT AT -1 G2.

Една седмица след това ще пристигнат 30 посетителски стола, 6 сгъваеми походни легла, две посетителски пейки, 50 комплекта детско спално бельо, 50 комплекта спално бельо за придружители и 6 инхалатора. Поръчани са също 3 болнични легла за кърмачета тип кошара на колелца, които ще бъдат доставени след около 6 седмици.

За първия етап на кампанията „Жълти стотинки“ – Деца помагат на деца бяха събрани 33 282 лв. Столица на акцията за 2019 г. е Хасково и Детското отделение, като всички средства, събрани до края на годината, са предназначени за необходимото му оборудване и консумативи. В отделението имат още нужда от 6 перфузора, една аспирационна помпа, пациентен монитор, гардероби, готварска печка и други консумативи.

7 коментара

  • А хасковската болница чака децата от цяла България да й събират жълти сотинки – 33 хиляди лева за да оборудват детското??!! Че за тая болница 33 хиляди лева проблем ли са? Баси в каква държава живеем?! Толкова сигурно са заплатите на двама трима доктори за месец-без рушветите на фиш са толкова

  • Ами втория етаж , няма ли да се ремонтира там е пълна скръб окъртени мазилки , мръсни тоалетни и хлебарки които са навсякаде

  • Много хубаво, че се ремонтира. Но после нека се следят посетителите да не разбият за нула време всичко. Нека се налагат глоби, когато се руши държавно имущество. Всички знаят кой троши и цапа- да ги санкционират по някакъв начин, защото пак ще обърнат болницата на кочина.

  • Пейките и столчетата ли са най-необходимия инвентар на това отделение,та от там започва дарението?Или докторите си нямаха бюра до сега?Пак прах в очите.Не стига,че са дарение,не от държавата,ама пак за глупости сее харчи народната пара.

  • Ейй малоумници…и добро да се направи дращите глупости… Нека повече добри дела да има. Браво!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.