Хасково

Хасковлии с протестна подписка и жалби срещу силен шум от хлебозавод

Живеещи на улица „Розова долина“ в Хасково се жалват от силния шум, който издават машините на намиращ се в съседство хлебозавод. Той е разположен до пресечката с улица „Дунав“.

Мъките на хората започнали преди месец и половина. Най-често машините се пускали по обяд и работели шумно до 5 часа сутринта. „Това е някакъв психически тормоз. Затварям всички прозорци и пак се чува. Принудих се да спя на матрак в коридора. Вече мисля да се изнеса на квартира.“, жалва се пред Haskovo.info Бейе Юсеин. Жената и нейни съседки събрали подписка от живеещи в района и подали жалби до община Хасково, РЗИ и РИОСВ.

Шум

От кметството заявиха пред Haskovo.info, че общината в случая не е компетентна и сигналът е препратен до РЗИ. От здравната инспекция заявиха, че са извършили проверка, но замервания на шума не са направени, защото жалбоподателката е отказала.

„Инспектори от РЗИ дойдоха на 4 юли в 9:30 часа, когато машините не работят и аз отказах да се извършат замервания. Казах им, че машините се включват по-късно. Според мен хлебозаводът знаеше за проверката, защото с инспекторите имаше техен служител“, подозира Юсеин. Сега тя очаква проверка от екоинспекцията, но допълнително ще подаде сигнал, когато машините се включат.

Жената подготвя жалби до омбудсмана Мая Манолова и премиера Бойко Борисов с надежда проблемът да бъде разрешен.

Haskovo.info потърси за коментар хлебозавода, но до този момент няма отговор от тяхна страна.

Шум

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Галеви
Галеви
08.07.2019 14:19 14:19

Като чуя че пишат на Мая Манолова и направо ми се пълни душата. Аман

Въчо
Въчо
08.07.2019 15:43 15:43
Отговор до  Галеви

Кой хлебозавод е това дали не е някакво друго преприятие

Анонимен
Анонимен
08.07.2019 15:55 15:55
Отговор до  Въчо

сигурно за ТИМС пише

Sacrileg123
Sacrileg123
09.07.2019 18:56 18:56
Отговор до  Въчо

Хлебозавод под всяка критика. Ниски заплати, експлоатация на труд без допълнително заплащане. Шум ,жега задушени помещения….

Анонимен
Анонимен
08.07.2019 15:53 15:53

Как 25г не ви пречеше този шум,та изведнъж слуха ви се обостри и станахте чувствителна?Този завод ли,фабрика е тук от началото на демокрацията.Храни половин окръг,създава работни места,хората са доволни,харесват им стоката.Явно бизнесинтересите са пречка за жалбата.На хасковлии угода няма,все нещо им пречи,все някой им е крив.То хора не останаха в града,тая щяла се жалва на Б.Борисов.Нека да има работещи фирми,шума ще го преглътнем,ама няма.Затова града запада,няма инвестиции.Оплачи се от Беливанов на бате Бойко,не от фабриката.Кажи му колко нищо не стори за града и избирателите си.Ти,моме,знаеш ли,че във Виена завода за боклуци е в центъра на града.Ама там няма ревящи,има работещи.Конкуренцията е силна.Затова хората и държавите просперират.Ние мрънкаме и нищо повече.Та се замисли малко и после се жалвай,ако имаш капацитет да мислиш де.

Георги
Георги
08.07.2019 16:29 16:29
Отговор до  Анонимен

Алооооо анонимния този „завод“ е трън от създаването си! И е трън за всички живущи около него! Що умнико не дойдеш да живееш целогодишно на затворени прозорци да не ти смърди в къщи на олио,понички и кифли? Що не дойдеш да чуеш песни и танци и просташка чалга в 3 сутринта от работниците товарещи камионите за разноса? И с какво я хвалиш тази „фабрика“,че осигурява временна работа за жителите на Република по време на Коледа, Великден? Ей много сте компетентни да си давате мненията от страни! „Българи“!

Анонимен
Анонимен
08.07.2019 17:16 17:16
Отговор до  Георги

Аз работих десет години там не е толкова шумно колкото го описвате!!!!!!!

Анонимен
Анонимен
08.07.2019 17:21 17:21
Отговор до  Георги

Няма машини които да вдигат голям шум!!!!!!Ако е вярно то работещите щяха да оглушеят или да са с постоянно главоболие!!!!!!Кой и колко ви плати да се жалвате?????

Цанко
Цанко
08.07.2019 16:53 16:53

Всички предприятия трябва да са в промишлена зона, а не в жилищна!!!

инженер
инженер
08.07.2019 23:39 23:39

шибаните физични величини се ИЗМЕРВАТ!

Back to top button