Любопитно

Рая Желева отново стана лауреат от международен фестивал

Десетгодишната певица Рай Желева от Хасково отново стана лауреат от международния фестивал „Приятели на България“ в Албена.

В него участваха 40 състава от Русия и България, които се състезаваха в няколко раздела: класически танц, народен танц, модерен балет, мажоретен танц, пресъздаване на обичаи, народен вокал и естраден вокал. В номинация естраден вокал Рая стана лауреат III степен в оспорвана конкуренция с 50 участника в средна възрастова група, от които 42 от Русия и 8 от България.

Певица

Това е поредния успех за талантливото момиче. През този творчески сезон тя участва в танцови конкурси в град Върнячка баня, град Лазаревац и град Ягодина – Сърбия, „Децата ни танцуват“ – Пловдив, „България танцува“ – Димитровград, където спечели общо 21 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали.

За следващия творчески сезон Рая вече е поставила първата си цел – участието и на фестивала „Приятели на България“ да бъде в две категории: естраден вокал и балет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button