Хасково

Ученици – дарители помогнаха и за разтоварването на оборудването за Детско отделение в Хасково

Новото оборудване за 33 282 лв. от кампанията „Жълти стотинки“ пристигна преди обяд в Детско отделение на хасковската болница.

Първият бус с дарението беше разтоварен и с помощта на ученици и учители от Спортното училище „Стефан Караджа“. Учениците са част от дарителите в кампанията. В хасковското училище продължава събирането на средства за Детско отделение. „Нашите ученици доказаха, че са добри спортисти и благодетели“, похвали своите възпитаници директорът Силвия Тенчева.

Дарение

Както Haskovo.info писа, за отделението пристигнаха 10 бебешки легла, 20 стойки за системи, 36 болнични шкафчета от АВS пластмаса, 3 шкафа за дрехи с двойна метална конструкция, 5 медицински бюра с чекмедже, 3 метални шкафа за чисто болнично бельо и 1 електрокардиограф CARDIOVIT AT -1 G2.

Седмица по-късно се очакват 30 посетителски стола, 6 сгъваеми походни легла, две посетителски пейки, 50 комплекта детско спално бельо, 50 комплекта спално бельо за придружители и 6 инхалатора. Поръчани са също 3 болнични легла за кърмачета тип кошара на колелца, които ще бъдат доставени след около 6 седмици.

Кампанията продължава като в отделението имат още нужда от 6 перфузора, една аспирационна помпа, пациентен монитор, гардероби, готварска печка и други консумативи. Haskovo.info припомня, че първият етаж на отделението е ремонтиран, а за втория също е планирано обновяване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button