Хасково

Събират средства за бронзов барелеф на Карекин Карекинян

СБЖ и журналисти от Хасково инициират кампания за набиране на средства за изработване на паметна плоча с бронзов барелеф на Карекин Карекинян.

Нужни са 6 000 лв., като досега е осигурена половината сума, от която 1 500 лв. са от община Хасково. Барелефът ще бъде изработен от хасковския скулптор Господин Тенев – Гуспата.

Доайенът на българската фотография Карекин Карекинян почина на 88-годишна възраст през 2015 г. Легендата на фотожурналистиката е почетен гражданин на Хасково и работеше до последните си дни.

Повече от 6 десетилетия Каро, както го наричат колеги и приятели, неуморно документира всички по-значими събития в града и областта. Лауреат е на много наши и международни фотоизложби. Носител е на престижната титла фотограф-художник на АФИАП. Награждаван е и с орден „Св. св. Кирил и Методий“.

Желаещите да дарят средства за барелефа на Каро могат да се свържат с Николай Грудев, СБЖ – Хасково – 0888 92 72 75.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дарител евентуален
Дарител евентуален
10.07.2019 21:36 21:36

Прекрасна идея. Но този барелеф не трябва ли да бъде показан първо на дарители да знаем за какво си даваме парите. Ако и той е като баба Яга, Бухала на Гуспата и най-вече Кауня на Гуспата мисля че ще пропусна това дарение. Още веднъж с уважение към бай Каро , но 6 хиляди лева за барелеф ей така без даже да е нарисуван. Леко съмнително е.

Янко Митев
Янко Митев
11.07.2019 9:32 9:32

Евентуалния…мноого си прост и дали не си Шалапутьов…Ти не си от тия дето дават а от ония дето вземат.

Ник
Ник
11.07.2019 13:05 13:05

Аз пък си искам Баба Яга, много си беше харна……………. и постоянно приятели от други градове ме питат: Защо си я махнахте толкова беше готина….

Back to top button