Хасково

Хасковлийка загина при инцидент в Кушадасъ, близките ще съдят хотела

67-годишната хасковлийка Станка Стоянова е загинала при инцидент в турския курорт Кушадасъ, където жената е била на семейна почивка миналата седмица.

Загинала
Загиналата Станка Стоянова

Злополуката е станала във вторник, когато туристите били натоварени в препълнено и необезопасено влакче, за да ги върнат в хотела, който е на около 2 километра от плажа. Влакчето е било пълно с правостоящи, сред които е била и Стоянова. По разказа на нейните близки пред Haskovo.info, водачът на влакчето е влязъл с голяма скорост в един от завоите и жената е изхвърчала в движение.

От жестокото падане хасковлийката е получила два кръвоизлива в мозъка. Първа помощ са и оказали, живеещи в съседни къщи. По-късно пристигнала линейка, която откарала жената в болница, където тя била оперирана. Въпреки усилията на лекарите Станка Стоянова починала след 3 дни.

Близките на хасковлийката поискали съдействие от управата на хотела, където били отседнали, но такава на практика им била отказана. Те потърсили помощ от консулството в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при комуникацията с лекарите в болницата и по-късно за отнасянето на тялото в България.

Семейството на Станка Стоянова е твърдо решено да се бори за справедливост и да съди управата на хотелския комплекс, където е станала фаталната злополука. Хасковлиите търсят съдействие и от българската държава, за да се заведе дело срещу турския хотел, който не е осигурил безопасността на туристите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

18 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Роза
Роза
11.07.2019 13:11 13:11

Ужасена съм

Веско
Веско
11.07.2019 13:18 13:18

Драги българи““патриоти,какво правите там?май си го търсите,А?

Диди
Диди
11.07.2019 13:25 13:25

В Турция е така.Вярно,плюскане имя,но иначе са груби тарикати.Забравихте ли случая с детето в аквапарка?Виновни няма.Жалко за жената!

Мустафа
Мустафа
11.07.2019 19:37 19:37
Отговор до  Диди

Бзззззззз

Тихомира Йорданова- дъщеря на починалата
Тихомира Йорданова- дъщеря на починалата
11.07.2019 13:59 13:59

Според изказванията си тук, за да си патриот не трябва да напускаш родината си! Аз като дъщеря на пострадалата искам да ви кажа, че получих жесток шамар от съдбата и голям урок, но там в Турция разбрах и нещо друго, което може би никога не бих разбрала при други обстоятелства! Местните хора са едни от най-човечните и добри хора, които съм срещала някога.Там се запознах с едни ангели от мюсулмански произход, които безвъзмездно ни протегнаха ръка и бяха съпричастни с болката ни! Ние само можем да се поучим от тях. А нас тук ще ни затрие злобата и липсата на човечност, доброта и съпричастност… Относно защо майка ми е била права ще ви кажа само, че не е имала друг избор, за да се прибере до хотела…

Тихомира Йорданова- дъщеря на починалата
Тихомира Йорданова- дъщеря на починалата
11.07.2019 14:03 14:03

Според изказванията ви тук, за да си патриот не трябва да напускаш родината си! Не бях чувала по глупав коментар! Аз като дъщеря на пострадалата искам да ви кажа, че получих жесток шамар от съдбата и голям урок, но там в Турция разбрах и нещо друго, което може би никога не бих разбрала при други обстоятелства! Местните хора са едни от най-човечните и добри хора, които съм срещала някога.Там се запознах с едни ангели от мюсулмански произход, които безвъзмездно ни протегнаха ръка и бяха съпричастни с болката ни! Ние само можем да се поучим от тях. А нас тук ще ни затрие злобата и липсата на човечност, доброта и съпричастност… Относно защо майка ми е стояла права ще ви кажа само, че не е имала друг избор, за да се прибере до хотела…

Тити
Тити
11.07.2019 14:10 14:10

Туристическия представител трябваше да търсите,не хотела.От хотела нямат общо с екскурзиите,които се провеждат или трансферите.

Атанасова
Атанасова
11.07.2019 14:04 14:04

Съболезнования за загубата ви, Тихомира. Нека майка ви почива в мир. Не се ядосвайте заради злобните коментари-тези дребни душици не го заслужават.

Анонимен
Анонимен
11.07.2019 19:40 19:40
Отговор до  Атанасова

8

Анонимен
Анонимен
11.07.2019 14:09 14:09

Kak moje da govorite taka …….jenata si e otishla tolkova nelepo ….kakvo znachi patrioti ,tia e bila na pochivka ….saboleznovania za semeistvoto …..Horata sa pravi da sadiat hotela

balgarka
balgarka
11.07.2019 17:32 17:32

tihomira govori istini bog da e s neia

Сарджева
Сарджева
11.07.2019 18:08 18:08

Сарджева каза такава нелепа смърт горката Станка не заслужава съболезнования нацялото семейство

Sibila
Sibila
11.07.2019 18:13 18:13

Коментара с думата „патриот“ не е използвана на точното място!!! Проверете думата патриот, какво означава… Има обстоятелства, които се налагат да живее човек някъде или да бъде в случая на някое място извън България. Не може да прецените колко патриотизъм има в нечия душа, ако не сте се докоснал до този човек!!! Всеки може да се удря в гърдите и да раздава правосъдие виртуално и да плюе по хорската мъка… Мисля си, че имаме право да ходим да почиваме където си искаме, а щом си плащаме нужните пари за тези услуги. Трябва да има отговорност!!! С какво право може да обсъждате хората, колко са патриотични… Явно за Вас патриот е Волен Сидеров и другите, които едно стихотворение може би не знаят… Всеки сам знае болката си, когато изгуби скъм човек… Всички, ние трябва да знаем правата си… И винаги да си ги търсим. Това е живот, а не картоф. Това е МАЙКА на нечии хора! Срамота е… И тук стават злополуки, мислите ли че чужденците оставят така нещата?? Живота е нож не с 2 остриета, а с безброй… Преди да обсъждате и критикувате, пишейки поредните коментари се замислете.. И, ако имате лош коментар си го задружте, защото от лошотоята Ви в душите и злобата човешка по-голямо лошо няма…

manmanco
manmanco
12.07.2019 0:32 0:32

Преди 2 седмици бяхме в този хотел. Направо бях втрещен като видях трактор, който дърпа фургончето и кара доста бързо. И аз и жена ми сме били прави, добре,че сме се държали здраво и не сме паднали и да загинем,като жената от Хасково . Трактора ни пушеше в лицето. Плажа изобщо не беше впечатляващ – по пясъка имаше клечки, във водата водорасли, наоколо нямаше тоалетни може би в заведенията. Аз и жена ми не влязохме в морето, защото, освен че водата беше студена хората казаха, че има няколко метра с камъни по дъното и трябва да ходиш с чехли, ако не искаш да си изкълчиш краката.Така че и без това отдавна бях преценил, че съм луд човек да се грабна от родния ми град Бургас и да се убия от път за да отида там – повече не стъпихме на плажа.Българи ,не ходете току така в Турция, освен ако не ви преследат поради някаква причина в ЕС. В 22.30 часа думкаха на вратата все едно турски заптиета през 14 век думкат на българските врати в българските села, с прожектори. На другия ден питах и разбрах, че съседката българка се е оплакала, че климатика и не работи и решили да дойдат посред нощ, когато спим да гледат през балкона защо капят климатиците им. В 14.30 часа, когато сме легнали да почиваме по вратата се думка от чистачката, която иска да почисти стаята. На другия ден в 15 часа се събуждаме от страхотен шум на ръчна косачка – тример, някой решил да коси трева в съседния двор. Кучета лаят през нощта, шосето е близо и се чува шум от леки коли и особено силно бръмчащи мотори. Седнали сме да обядваме на верандата в ресторанта и на десетина метра има басейн с пързалка, на който точно тогава решили да правят ремонт и режат теракот в несвяст, вдигат шум и прах, който идва до чиниите ни. На басейна в хотела кънти почти през целия ден една и съща музика – турски фолк и даже Азис, добре че бяхме на противоположната страна на хотела, че по-малко се чуваше, тия от пред не зная как са почивали- Имаше пияни и наркотизирани англичани, децата им вдигаха хотела на главите се, защото никой не им правеше забележка.Движението в Центъра на Кушадасъ е невероятно гадно, всички свирят почти без прекъсване, за да може да си обръщат внимание, понеже там правилника за движение е много странен. Даже не пише STOP, както навсякъде, а пише DUR. В някакъв пазар от рода на Илиенци всички крещяха като луди за да привлекат вниманието. Като тръгнахме от България в 7 часа с престоите на границата и ферибота пристигнахме на другия ден в 10.30 ч. – след 27 часа ДВАДЕСЕТ И СЕДЕМ ЧАСА, на връщане 26 часа. Щях да полудея от това пътуване,повече няма да стъпя там.

Съболезнования
Съболезнования
12.07.2019 14:01 14:01
Отговор до  manmanco

Най- добре ще направил да не ходиш повече там. По- добре си стой в родината, плащай си по 20 лева за шезлонг, яж си развалвните кюфтенца, пий си кафето от сервитьорката, която те гледа като животно. За жената, която е починала най- искренните ми съболезнования.

ББББ
ББББ
12.07.2019 3:23 3:23

До плажа се отива спокойно и пеша но хората ги мързи и не им се върви

Тихомира Георгиева
Тихомира Георгиева
12.07.2019 7:59 7:59

До плажа се отива пеш спокойно след около тридесет минути ходене… Аз и мъжът ми всяка сутрин минавахме по най-близкия маршрут.Извозването с транспорта на хотела е много на рядко и са само един или два курса… Точно поради тази причина така нареченото „влакче“ беше винаги претъпкано, а половоната от хората правостоящи…

Златка. Шопова
Златка. Шопова
14.07.2019 22:22 22:22

Ние бяхме с тази жена по същото време когато падна от влакчето.Съболезнования

Back to top button