Делото за бунта в бежанския лагер в Харманли стигна до Хасковския окръжен съд

Хасково

Хасковският окръжен съд ще гледа на 16 юли делото срещу афганистанците, които през ноември 2016 г. участваха в бунта в бежанския лагер в Харманли.

Haskovo.info припомня, че на 25 януари тази година Харманлийският районен съд призна за виновни 22 афганистанци, трима от които непълнолетни, в извършването на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Действията им са били с изключителна дързост и цинизъм, съпроводени със съпротива срещу полицаите и жандармеристите.

Съдът наложи на 19 от подсъдимите, които са пълнолетни, наказание от една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години. На тримата непълнолетни наказанието е от една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от една година.

По второто повдигнато обвинение спрямо афганистанците за това, че са потрошили имущество в бежанския лагер, съдът ги оправда. Прокуратурата протестира оправдателната присъда и така делото ще се гледа от окръжните магистрати.

2 коментара

  • Ебати държавата. Мангалите потрошиха изграденото със пари и труд от Българите а държавата още не може да ги осъди. Не стига че ги храним поим и топлим а отгорена всичко ще трошат. С тая либерасто -педерастия живота не отива на добре

  • Нека окръжните магистрати да се произнесат и по Оправданието от районния съд в Харманли! На какво основание са оправдани действията срещу разрушеното държавно имущество?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.