Мним полицай накара 81-годишен мъж да остави близо 4 000 лв. в Хасково и Димитровград

Регион

81-годишен мъж от хасковското село Въгларово е станал жертва на телефонни измамници по схемата „съдействие на полицията“, съобщават от областната дирекция на МВР.

Измамата е извършена на 5 юли, но сигнал за нея е подаден едва вчера. Пенсионерът заявил, че на домашния му телефон позвънил мъж, представил се за полицай. Следвайки инструкциите му той дошъл до областния град и до кош за смет в центъра на града оставил 1 450 лв. На 8 юли пък бил накаран да остави 2 400 лв. на булевард „България“ в Димитровград.

След дни пострадалият разбрал, че е измамен и сигнализирал в полицейското управление.

4 коментара

  • Жалко да го кажа. Но 90 процента наистина са дебили. Политиците знаят това и затова правят каквото си искат

  • Пенсионерите наистина са бедни. Това са парите им събирани цял живот. Точно затова се чудя на лекомислието им. Живяли през социализма където имаше милиция. Сегашната полиция за никъв хуй не става .Явно заради това още старите хора се лъжат

  • ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ИМА КРУМОВИ ЗАКОНИ. ХВАНАТ МАНГАЛ ДА ЛЪЖЕ СТАРИ ХОРА. СЛАГАТ ДРЪВНИКА В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА И ВИКАТ ТЕЛЕВИЗИИ И ВЕСТНИЦИ. СНИМАТ КАК МУ РЕЖАТ РЪКАТА. ТАКА ДВА -ТРИ ИЛИ ЧЕТИРИ ПЪТИ. НЕ ПОВЕЧЕ. ПОСЛЕ МАНГАЛА ЩЕ СПРЕ ДА ЛЪЖЕ И КРАДЕ. СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ПОЛИТИЦИТЕ.

    А СЕГА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ЧЕ КРУМОВИ ЗАКОНИ НЯМА КОЙ ДА ПРИЕМЕ ОСВЕН АКО НЕ ГИ ПРИНУДИМ. СИЛАТА Е В НАРОДА. АКО ПРОЯВИМ МАЛКО ВОЛЯ ПОСЛЕ НЕЩАТА ЩЕ ПОТРЪГНАТ. АКО ЧАКАМЕ ТЕЖКО И ГОРКО НИ

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.