Хасково

Препитаха външно осмокласници от 10 гимназии

ИзпитВъншно оценяване на учениците от 8 клас, които изучават интензивно чужд език, се проведе днес в 10 училища в област Хасково, съобщи за Haskovo.info експертът по чуждоезиково обучение в Регионалния образователен инспекторат Румяна Делчева.

Слушане и четене с разбиране, граматически задачи и кратко съчинение са четирите компонента, които бяха включени в изпитните материали, изпратени от Министерството на образованието. Над тях днес умуваха възпитаниците на двете езикови и математически гимназии в Хасково и Димитровград, СОУ „Неофит Рилски“ в Харманли и СОУ „Васил Левски в Хасково“. На изпит се явиха и учениците от Финансово- стопанската гимназия, професионалните гимназии по дървообработване и строителство, по механоелектротехника и по туризъм. 

Работите на децата ще бъдат проверени в съответното училище. Оценката от тях се пише в дневниците и има тежест на текуща оценка, поясни Румяна Делчева и допълни, че за различните училища сложността и обема на изпита е различен и е съобразен с броя часове по чужд език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button