Хасково

Инспектори провериха 28-годишен автобус на автогарата, изряден е

Проверка н 28-годишен автобусВтора седмица служители на Автомобилна администрация проверяват автобусите идващи на хасковската автогара. „Правим пълен външен и вътрешен оглед на возилата и техните документи„, каза пред Haskovo.info инспектор Милен Милушев. Най-честите нарушения, които са констатирали проверяващите, са износени гуми и пукнати обзорни стъкла

На нередовните автобуси се съставят актове и докато нередностите не бъдат отстранени возилата се спират от движение, след което отново минават технически преглед, каза инспектор Милушев.

Haskovo.info присъства на проверка на 28-годишна Сетра, движещ се по линията Хасково – Стамболово – Силен – Маджарово. Возилото е на фирма от село Бориславци. Въпреки многото натрупани години по пътищата, автобусът се оказа изряден. Инспекторите от Автомобилна администрация констатираха доброто укрепване на седалките и тяхната цялост. Дълбочината на шарката на гумите също беше изрядна, както и светлините, стъклата и огледалата. Видими течове на масло и гориво също не бяха констатирани.

Haskovo.info припомня, че проверките за изправността на автобусите от обществения транспорт започнаха миналата седмица в областта. Поводът е трагичният инцидент от 28 май с автобус, пътуващ от хижа „Дружба“ към Ямбол, при който загинаха 17 души. До края на юли трябва да бъдат проверени общо 228 автобуса в региона, съобщи за Haskovo.info началникът на ДАА Хасково Анастас Анастасов.

 Проверка на вътрешния салон на автобуса  Проверка на документите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button