Хасково

Разрешиха проблема със стотиците младежи, останали без шофьорски книжки

Проблемът със стотиците младежи, които не можеха да получат шофьорски книжки заради дупка в закона вече е разрешен.

УдостоверениеКакто Haskovo.info писа в началото на месеца, според новите изисквания, за да получат книжка за мотоциклет например кандидатите трябва да представят удостоверение за завършен първи гимназиален етап. В България обаче все още няма ученици, които да са завършили първи гимназиален етап по новия закон на образованието, по който учат сегашните деветокласници.

От „Пътна полиция“ – Хасково съобщиха за Haskovo.info, че вече са получили указания от главната дирекция. Дошли са и удостоверения, които учениците след завършен 10 клас трябва да попълнят и представят в КАТ.

Това беше потвърдено и от директора на Езиковата гимназия „Асен Златаров“ Деян Янев, който заяви, че вече са дошли удостоверенията, които да послужат пред КАТ. Сигналът за проблема дойде от Лъчезар, който тази година завърши 10 клас в гимназията. Момчето изкара успешно курсовете за мотор, издържа изпита, но от КАТ отказаха да му издадат книжка, защото не можа да представи документ, че е завършил първи гимназиален етап. Днес младежът попълни новото удостоверение, подаде го без проблем и си очаква книжката от КАТ в сряда.

Стотици младежи без шофьорски книжки заради дупка в закона

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бива
Бива
12.07.2019 18:06 18:06

Законите и наредбите се лекуват с указания. Ако си паднал току що от Марс, веднага разбираш, че си в България.

Back to top button