Спорт

Хасково със сребро от Държавното по хокей In Line

Иво Тонев

Купата получи капитанът на Хасково Иво Тонев

Хокеистите на Хасково се завърнаха с второ място от Държавното първенство по хокей In Line за юноши, което се проведе през почивните дни в Зимния дворец в столицата. Шампион стана отбора на  „Левски“- София, чийто треньор е Иво Николов. Негова е заслугата и за постиженията на хасковския тим, който провежда част от тренировките си под ръководството на опитния наставник. Бронзовите медали в шампионата спечелиха момчетата от „Червена звезда“ – София.

Голмайстор на Хасково стана капитанът на отбора, четвъртокласникът Иво Тонев, който се разписа във всеки мач срещу двата съперника. Петър Петров бранеше вратата на местния тим с помощта на най-младия играч в отбора, 7-годишния защитник Антон Тенчев.

ХокейТалантът на съотборниците им Александър Арнаудов и Ивайло Тонев не остана незабелязан от специалистите и двете момчета от у-ще „Иван Рилски“ получиха официална покана от Федерацията по хокей да играят в националния отбор на България. Второто място на държавното първенство дава възможност на нашите хокеисти да участват и в международни състезания.

Haskovo.info припомня, че на зимното първенство за юноши, на което градът ни бе домакин през февруари, местният хокеен отбор се пребори за третото място. През юли малките хокеисти прекъсват тренировките си заради жегите, а в края на август заминават на международен лагер в София, където ще трупат опит на леда отново със своя първи треньор Иво Николов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button